Kafijas universitāte

Kā pagatavot Cappuccino mājās?
Kafijas universitātes seriāla 10. epizode.
Mēs Tev soli pa solim parādīsim, kā mājas apstākļos pavisam vienkārši Tu vari pagatavot un baudīt nevainojamu Cappuccino. Kļūsti pats sev par personīgo baristu.

Kāda ir atšķirība starp Cold Brew un Ledus Latte?
Kafijas universitātes seriāla 9. epizode.
Vai arī tu nevari saprast, kāda ir atšķirība starp diviem tik supergardiem un populāriem dzērieniem kā Cold Brew un Ledus Latte? Neuztraucies, mēs tev visu izstāstīsim!

Kā tīrīt kafijas aparātu?
Kafijas universitātes seriāla 8. epizode.
Lai kafija vienmēr būtu svaiga un garšotu izcili, ļoti svarīgi ir pareizi lietot un kopt kafijas automātu. No tīra un kopta kafijas automāta arī pagatavotā kafija būs krietni garšīgāka.

Cik ilgi kafija ir svaiga?
Kafijas universitātes seriāla 7. epizode.
Lai baudītu vienmēr svaigu kafiju mājās, būtiski ir zināt, cik ilgi, jūsu izvēlētā kafija, saglabājas svaiga. Maltai kafijai un kafijas pupiņām ir nedaudz atšķirīga svaiguma noturības pakāpe.

Kur kafiju dzer visvairāk?
Kafijas universitātes seriāla 6. epizode.
Tieši Somijā uz vienu iedzīvotāju kafiju izdzer visvairāk. Tai seko citas skandināvu valstis, aiz kurām ierindojas espresso baudītāji. Ja Somu patēriņu skaidrojam ar dabas apstākļiem un filtra kafijas tradīcijām, tad valstīs kā Itālija, Grieķijā un Horvātijā tieši...

Vai espresso ir kafija?
Kafijas Universitātes seriāla 5. epizode.
Espresso ir Itālijā dzimis kafijas pagatavošanas veids. Tieši Illy ģimenes izgudrotais Illetta espresso automāts jau 1935. gadā bija pirmais, kas ļāva kvalitatīvi pagatavot espresso ievērojot nemainīgus parametrus.

Vai kafija ir kaitīga? Kas ir kofeīns?
Kafijas Universitātes seriāla 4. epizode.
Tieši stimulējošā kafijas ietekme cilvēku novedusi pie tik padziļinātas kafijas izpētes. Kofeīns kafijā mūs stimulē, tas noteikti mūs padara modrākus. Ierasti kafiju baudām dienas pirmajā pusē, tieši šo iemeslu dēļ. Kofeīnam ir arī citi efekti...

Kas ir laba kafija? Kas to padara labu?
Kafijas Universitātes seriāla 3. epizode.
Uz jautājumu "Kas ir laba kafija?" noteikti saņemsiet daudz dažādas atbildes, jo kafijas kvalitāti ietekmē pietiekoši daudz faktori, kā piemēram, kafijas šķirne, audzēšanas valsts, pupiņu apstrādes metode, grauzdēšanas process...

Kas ir kafija un kas ir zaļā kafija?
Kafijas Universitātes seriāla 2. epizode.
Kā jau daudzas lietas, arī kafija tika atklāta pavisam nejaušā un savā veidā amizantā atgadījumā, ja varam ticēt senām leģendām. Kafija, kā jau zināms aug kafijas kokos/krūmos ar košām sarkanām odziņām, ko sauc par kafijas ķiršiem.

No kurienes nāk kafija?
Kafijas Universitātes seriāla 1. epizode.
Ne vienmēr vietās, kur pašu produktu audzē, to arī tik pat daudz patērē, tāpēc ir liela atšķirība valstu topā, kas kafijas pupiņas audzē un, kas tās patērē. Kafija vislabāk aug tā sauktajā "Kafijas jostā", kas ir teritorija cieši ap ekvatoru un...